Bemutatkozás

Óvodánk belső élete

☺ Óvoda és gyermekképünket meghatározza jelmondatunk: SZERETLEK, EZÉRT KÖVETELEK.

☺ Kiscsoportban folyamatos beszoktatással, szülőkkel együtt próbáljuk megszerettetni az óvodát a kicsikkel. A beszoktatás hosszúsága a gyermekek igényeitől függ, de maximum egy hónapig tart. Ez már bevált módszer óvodánkban, sokkal könnyebbé teszi a gyermekeknek (és a szülőknek is) az elszakadást, önállósodást.

☺ A szeptember hónap a beszokás, nagyobbaknak újra beszokás ideje. Októbertől kezdődik a valódi oktatási év, amikor már minden a megszokott mederben folyik.

☺ Amíg az időjárás engedi, sokat kirándulunk, sétálunk. Gyakran meglátogatjuk a közeli Vadas parkot és minden évben rendszeresen szervezünk autóbuszos kirándulásokat is.

☺ Sokszor megyünk közösen színházba, rendezvényekre. Gyakran szerepelünk a város rendezvényein.

Működés

Nyitva tartás

☺ Óvodánk reggel 6-tól délután 17.30-ig várja az idejáró gyermekeket

☺ Óvodánk rendjének zavartalan működéséhez a gyermekeknek (ill. szüleiknek) fél 9-ig kérjük a beérkezést.

☺ A gyermekeket közvetlenül ebéd után, ill. délutáni pihenés után vihetik el a szülők.

☺ Az óvodai év szeptember 1-től május 31-ig (a ballagásokig, évzárókig) tart, nyáron 4 hétig zárva tartunk;

Óvodánkban nyári ügyelet működik, összevont csoportokkal. A többi szünetet (téli, tavaszi) az iskolai szünetekhez igazítjuk.

☺ Minden oktatási évben 5 nevelés nélküli munkanapot tartunk, amelyek időpontjairól a szülőket legalább 7 munkanappal előre értesítjük.

Személyi feltételek:

☺ Csoportjainkban főiskolai végzettséggel rendelkező óvodapedagógusok, valamint szakképzett dajkák foglalkoznak a gyermekekkel.

☺ Minden csoportban folyik német nyelvű nevelés, amelyet német nyelvvizsgával, vagy német nemzetiségi óvodapedagógusi diplomával rendelkező óvó nénik folytatnak, emellett rendszeresen járnak továbbképzésekre, szaktanfolyamokra.

☺ Pedagógusaink munkáját logopédus és fejlesztő pedagógus segíti.

☺ A gyermekeket rendszeresen ellenőrzi gyermekorvos, védőnő, valamint fogorvos.

Tárgyi feltételek:

☺ Óvodánk épülete több mint 100 éves, a felújított óvodai épületben 6 csoportszoba (+mosdóhelyiség, öltöző), iroda, tornaterem, nevelői szoba, logopédiai helyiség, konyha, mosókonyha, felnőtt öltozők és mosdó áll rendelkezésünkre.

☺ Óvodánk épülete, helyiségei megfelelő komforttal rendelkeznek, esztétikus, vonzó külső és belső környezetben fogadjuk a más -más családi környezetből érkező gyermekeket.

☺ Gyönyörű, zárt udvarunk van, sok zölddel és fajátékokkal.

☺ A gyermekek nevelését, gondozását színvonalas tárgyi feltételek mellett, esztétikus, környezetben valósítjuk meg.

☺ Gondot fordítunk a változatos étrendre. A gyerekek a korszerű táplálkozási elvárásoknak megfelelő, ízletes ételeket kapnak, naponta 3 alkalommal. Óvodánkban melegítőkonyhát működtetünk a HACCP előírásainak megfelelően.

☺ Amikor lehetőség nyílik rá, a gyermekekkel könnyen megközelíthető helyekre megyünk sétálni, kirándulni. Múzeumba szívesen járnak el csoportjaink, a tömegközlekedés rejtelmeit is elsajátítva.